MEER DAN 25 JAAR ERVARING

Al meer dan 25 jaar biedt EUNITE investeringsdiensten en lokale zakelijke diensten aan haar klanten. Oorspronkelijk was onze geografische markt beperkt tot de opkomende markten in Centraal- en Oost-Europa.

In 1998 vonden de eerste investeringen in Mozambique plaats door de aandeelhouders van EUNITE Mozambique. Cornelder Holding was de eerste investeerder. Deze eerste investering bestond uit Cornelder de Moçambique (CdM), een joint venture tussen Moçambique Ports and Railways en Cornelder Holding. In 2011 beloonde KPMG CdM met de prestigieuze titel van ‘best company in Mozambique’. Daarna volgden andere investeringen in Mozambique, zoals de oprichting van een groothandel in de agri-food sector, een veehouderij en een opleidingscentrum voor de off shore industrie (ROTC Pemba Bay).

MARKTVRAAG VOOR ”LOCAL BUSINESS SERVICES”

Gebaseerd op onze eigen ervaringen tijdens het uitbreiden van onze bedrijfsactiviteiten en het ontwikkelen van nieuwe investeringsplannen, werden wij bewust dat er behoefte was aan lokale zakelijke en investeringsondersteuning. Van onze zakenpartners vernamen wij dat zij een vergelijkbare behoefte hadden. Bovendien stelden wij vast dat er in Mozambique geen organisaties bestonden die deze behoefte faciliteerde. Zodoende werd het besluit genomen om EUNITE Mozambique op te richten.

‘VIERVOUDIGE LOKALE AANWEZIGHEID’

In onze visie is lokale aanwezigheid in een land (‘boots on the ground’) een dominante succesfactor. In Mozambique hebben wij vestigingen – in Maputo, Beira en in Pemba – bemand door ervaren professionals. Vanuit deze drie locaties bedienen wij alle klantbehoeften in Mozambique.

Daarnaast is ons kantoor in Nederland actief betrokken in de sturing van de dagelijkse operatie. Met name voor investeringen fungeert ons Nederlandse kantoor als primaire communicatieverbinding met onze Westerse klanten en diverse Nederlandse stakeholders.

Ons Nederlands kantoor kan ook gezien worden als lokale aanwezigheid (‘op de stoep van onze klant’). Gezamenlijk resulteert dit in onze ‘viervoudige lokale aanwezigheid’.

ONDERSCHEIDEND VERMOGEN EUNITE MOZAMBIQUE

Ondanks hun grote variëteit in DNA, hebben onze klanten gedeelde beweegredenen om voor EUNITE Mozambique te kiezen, te weten:

UNIEK: HIGH END & HANDS ON

Vanaf het eerste moment heeft EUNITE de drive gehad om meer te zijn dan een consultancy organisatie. Uiteraard bieden wij hoogstaande diensten en leveren wij de vereiste top kwaliteit. Wij hebben ons echter vanaf het begin onderscheiden door door onze ‘hands on ondersteuning in het veld’ en onze ondernemende benadering. Deze combinatie van high end diensten en hands on instelling maakt ons uniek.

BELANGRIJKE WAARDE: LOKALE AANWEZIGHEID

We zijn zowel in Mozambique als in Nederland aanwezig. Het feit onze professionals in het veld staan (‘boots on the ground’) en dat wij ook op de stoep van de onze klant staan (‘viervoudige lokale aanwezigheid’) wordt beschouwd als een zeer waardevol bezit.

HELDERE EN OPLOSSINGSGERICHTE COMMUNICATIE

In de praktijk is nogal eens een verschil tussen de wensen van onze klanten en de mogelijkheden binnen de lokale wetgeving. EUNITE vindt de balans tussen de motieven van onze klanten en juridische mogelijkheden in Mozambique. Bovendien communiceren wij in een heldere en oplossingsgerichte wijze.

BETROUWBAAR & UITSLUITEND LOYAAL AAN ONZE KLANTEN

EUNITE is betrouwbaar en uitsluitend loyaal aan onze klanten. In tegenstelling tot anderen, dienen wij geen enkele lokale belangen. Onze enige drijfveer is het realiseren van de beste oplossing voor onze westerse klant.

UW ONDERSTEUNING IN MOZAMBIQUE?

Voor iedere klant ontwikkelen wij maatwerk oplossingen. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u ondersteuning kunnen bieden in Mozambique. Meer informatie over onze achtergrond is ook beschikbaar op onze corporate EUNITE website.